Logo Prosper Klinieken

Ervaringen van patiënten

Deze ervaringsdeskundigen delen open en eerlijk hun persoonlijke beleving. Hoe is het om de diagnose prostaatkanker te krijgen? Waarom hebben ze voor robotchirurgie gekozen en waarom kozen zij voor Prosper? Hoe zag de herstelperiode  eruit? En welke fysieke en mentale impact hebben eventuele bijwerkingen als incontinentie en erectieproblemen op hun leven?

Veelgestelde vragen
Jack Janssen, 75 jaar

We kozen heel bewust voor robotchirurgie

Jack Janssen is een zeer sportieve man van 75 jaar. Vanwege wat spierstijfheid ging hij naar de huisarts. "Zullen we ook even uw bloed nakijken op een aantal zaken?" vroeg de praktijkondersteuner. Daaruit bleek dat zijn PSA waarde aanzienlijk gestegen was. Een toevallige ontdekking waardoor de bal ging rollen.
Lees verder
Jan Jansen, 74 jaar

Ik heb veel geluk gehad

In zijn familie gebeurde veel op het gebied van gezondheid. Ook Jan bleek ziek te zijn. Momenteel zijn de vooruitzichten goed en is hij van plan 89 te worden. "En dat zou best kunnen lukken." zegt hij.
Lees verder
Jan brouwers, 69 jaar

Het is drastisch maar ik twijfelde geen moment

Het herstel verliep voor hem bovengemiddeld goed. Daarnaast is Jan nog steeds erg blij met de open communicatie en duidelijke informatie. "Het moet allemaal kloppen voor mij en dat deed het."
Lees verder
Twan Lensen, 56 jaar

Ik ben héél blij dat ik ben doorverwezen

Zijn uroloog attendeerde hem op de mogelijkheid om zijn prostaat met de Da Vinci Xi robot te laten verwijderen, bij Prosper. Een advies waar Twan zijn uroloog achteraf bijzonder dankbaar voor is geweest.
Lees verder
John Driessen, 66 jaar

Wat weg moet, moet weg

Een belangrijke overweging in het keuzeproces van Driessen was dat je na een operatie nog wel bestraald kunt worden, maar andersom na een bestraling niet meer geopereerd kunt worden. “En ik houd van opties.”
Lees verder
Gerald van den Hurk, 52 jaar

Plasprobleem? Geen idee. Wat is normaal?

“Ik leef gezond, ben sportief en energiek. Ik stond er helemaal niet bij stil dat ik ziek kon zijn.” Toch kreeg Gerald op relatief jonge leeftijd te maken met prostaatkanker.
Lees verder
Spreiding patiënten

Patiënten uit heel Nederland

Onze samenwerkende ziekenhuizen centreren zich in Zuid-Oost Nederland, maar patiënten uit heel Nederland weten ons te vinden. Wanneer u niet uit de regio komt, dan kunt u ook bij Prosper worden geopereerd. We hebben daarvoor wel een verwijsbrief nodig van uw behandelend arts.