Logo Prosper Klinieken

Eén van de drie beste aanbieders van Nederland

De ProstaatKankerStichting (PKS), het Zilveren Kruis en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) hebben Prosper als één van de koploperziekenhuizen voor prostaatkankeroperaties in Nederland geselecteerd. Samen met Amsterdam en Rotterdam, is onze Prosper-locatie in Nijmegen, het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis waar alle operaties met de Da Vinci Xi robot worden uitgevoerd, de voorkeursaanbieder op het gebied van prostaatkankeroperaties. De drie koploperziekenhuizen zijn gekozen uit de vijftien ziekenhuizen in Nederland waar prostaatkankeroperaties worden uitgevoerd. Prosper is blij met deze erkenning, die naadloos aansluit bij de ambitie om de beste prostaatkankerkliniek van Nederland te zijn, met de beste zorg voor de patiënt.

Concentratie prostaatkankeroperaties

Door alle operaties van Prosper op één locatie uit te voeren, voldoet onze Prosper-locatie Canisius Wilhelmina Ziekenhuis ruimschoots aan de volumenorm van honderd operaties per jaar. Een norm die gesteld is door de Nederlandse Vereniging voor Urologen, op basis van onderzoek, om de kwaliteit van prostaatkankeroperaties in Nederland te waarborgen. Prosper onderschrijft het belang van deze volumenorm en de overtuiging dat de concentratie van expertise de kwaliteit van gespecialiseerde zorg ten goede komt. Prosper is, na Amsterdam en Rotterdam het grootste centrum in Nederland. Andere criteria van PKS, Zilveren Kruis en NFK waarop het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis als koploperziekenhuis beoordeeld is, zijn: aantoonbare kwaliteit, toekomstige kwaliteit, samenwerking en patiëntbetrokkenheid en de ambities hierin.

De beste keuze voor de patiënt

PKS, Zilveren Kruis en NFK hebben de drie koploperziekenhuizen benoemd om de kwaliteit van prostaatkankeroperaties te stimuleren en om prostaatkankerpatiënten in Nederland te helpen kiezen waar ze geopereerd willen worden.

Bij een koploperziekenhuis is de patiënt verzekerd van kwalitatieve zorg door een gespecialiseerd team en wordt de patiënt gegarandeerd geholpen door een uroloog met veel ervaring. Met de waardering van koploperziekenhuis en de beloning met een driejarig, volumevrij contract voor het uitvoeren van prostaatkankeroperaties, stimuleren PKS, Zilveren Kruis en NFK de drie ziekenhuizen om nóg verder te groeien. Niet alleen om de prostaatkankerzorg in Nederland te optimaliseren, maar ook om bij de top van de wereld te horen.